Aannemer kapt te veel bomen bij De Merenhoef

‘Kaalslag’ bij het bouwrijp maken van de omgeving Merenhoef (c) FotoRoNo

Vorige week is een begin gemaakt met de ‘transformatie’ van de locatie van Woonzorgcentrum De Merenhoef naar Merenpark.
Bij het bouwrijp maken van de ondergrond  voor de eerste fase van de bouwactiviteiten heeft de aannemer afgelopen week  alle bomen verwijderd in het plantsoen parallel aan bushaltes op de Dr. Plesmanlaan, tegenover de woningen aan de Vechtensteinlaan.

Te veel bomen gekapt
Bij de werkzaamheden van het bouwrijp maken zijn ook een aantal bomen gesneuveld die niet gekapt hadden mogen worden. Na signalen daarover uit de omgeving aan de gemeente, is de projectontwikkelaar hierover aangesproken door de gemeente.

Excuses en belofte fout te herstellen door aanplant nieuwe bomen
De projectontwikkelaar heeft  in een bericht aan o.a. de omwonenden toegegeven dat er een fout is gemaakt en heeft hiervoor excuses aangeboden en de toezegging gedaan dat zij die fout zullen herstellen.

In het bouwplan is aan de Dr. Plesmanlaan is aan de zijde van Merenhoef een regelmatig ritme van eikenbomen voorzien.  Een deel van de bestaande eikenbomen zou hier in opgenomen worden en mochten dus niet worden gekapt. De projectontwikkelaar heeft nu  dus beloofd dat er (nieuwe) eikenbomen zullen worden  geplant aan het einde van de bouwactiviteiten van fase 1 van het bouwplan.

Eikenbomen aan de Dr. Plesmanlaan worden opnieuw geplant na fase 1 van de bouw          (c) Koolstof

Het plan voor Merenpark is een initiatief van projectontwikkelaar Koolstof uit Woerden. Samen met de gemeente heeft de ontwikkelaar met de gemeente en onder meer het Leger des Heils (eigenaar van de Merenhoef) de afgelopen tijd plannen gemaakt voor de ontwikkeling van een nieuwbouwlocatie waar het huidige woonzorgcentrum Merenhoef onderdeel van wordt.

De gehele ontwikkeling bestaat uit het bouwen van 92 woningen onderverdeeld in vijf verschillende gebouwen die op het terrein van de Merenhoef komen te staan.

De vijf nieuwe  appartementengebouwen rondom het woonzorgcentrum Merenhoef      (c) Koolstof

In de afgelopen periode zijn bewoners uit de omgeving van De Merenhoef en ook de wijkcommissie in een klankbordgroep samen met de projectontwikkelaar en de gemeente,  geïnformeerd over de bouwplannen .

Voor meer informatie over de bouwplannen voor Merenpark klik je hier of hier.

 

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/aannemer-kapt-te-veel-bomen-bij-de-merenhoef/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.