Binnenkort afsluiting Cramerlaan tijdens schoolspits

De gemeente heeft op vragen van de wijkcommissie opnieuw aangegeven dat de afsluiting van de Cramerlaan tijdens de schoolspits in de ochtend gerealiseerd gaat worden.
De vertraging van ruim een jaar is volgens de gemeente te wijten aan interne discussie met o.a. de politie over de effecten van een dergelijke afsluiting.

De leiding van de politie (dus niet de wijkagent!) twijfelde of er met de invoering van deze maatregel genoeg alternatieve parkeerruimte in de buurt van de school voor handen was, zodat bij een afsluiting tijdens de schoolspits de doorstroming van het verkeer op de Buitenweg zou kunnen worden gegarandeerd.

De uitkomst is dat de afsluiting nu bij wijze van proef gedurende een redelijke periode (aantal maanden) plaats gaat vinden. De afsluiting zal overigens niet voor bewoners van de Cramerlaan en medewerkers van beide scholen gaan gelden.

Op basis van de resultaten van die proef en een evaluatie met alle betrokkenen (omwonenden, scholen, wijkagent, wijkcommissie en gemeente) kan dan aansluitend tot een definitieve uitvoering van de afsluiting tijdens de schoolspits in de ochtend worden besloten.

 

Het wachten is nu op de planning van de gemeente om tot realisatie in de proefperiode over te gaan. Omwonenden en de scholen zullen hierover tijdig worden bericht door de gemeente in de vorm van o.a. een bij omwonenden huis aan huis verspreid wijkbericht.

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/binnenkort-afsluiting-cramerlaan-tijdens-schoolspits/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.