Flinke opkomst tijdens bewonersbijeenkomst wijkcommissie

Met ruim 60 wijkbewoners en andere gegadigden was de opkomst tijdens de bewonersbijeenkomst van de wijkcommissie afgelopen  donderdagavond 23 november boven gemiddeld.
Wellicht waren het de aansprekende onderwerpen die bewoners hadden verleid om aanwezig te zijn en was er geen concurrentie van het voetbal . Hoe dan ook na afloop was Ronald Sies, voorzitter van de wijkcommissie en presentator van de avond, erg tevreden.

Met de presentatie van Harmen van der Meulen over o.a. de bomenkap in het Park Vechtenstein en  de Essentakstrefte in het Essenhakhoutgebied, werd de avond geopend.  In de presentatie stipte hij ook het groenonderhoud aan, waarvoor sinds januari dit jaar de gemeente een nieuwe groenaannemer heeft gecontracteerd en de presentatie van  Harmen eindigde met een uitleg over het melden van zaken met behulp van de mobiele telefoon aan de gemeente via de Fixi app.

Openbaar toegankelijke AED’s in de wijk
Een ander belangrijk item van de avond was het initiatief om in ieder geval één, maar wellicht meer openbaar toegankelijke AED’s in de wijk te realiseren.
Hoewel er op enkele plekken*) al een AED in de wijk beschikbaar is, zijn dat apparaten die alleen tijdens openingstijden beschikbaar zijn en dus niet 24 uur per dag en 7 dagen per week.

*) Er hangt een AED bij de huisartsenpraktijk van dokter Wennekes op de IJsvogel, bij Fysio Sport & Training ‘Vechtstede’ aan de Buitenweg en bij de kinderboerderij ‘Vechtse Hoeve’.

De wijkcommissie heeft op het initiatief van een van de wijkbewoners besloten om uit eigen middelen een openbaar toegankelijk AED apparaat aan te schaffen. De bijbehorende buitenkast wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht.

Onderdeel van dit initiatief is het opleiden van voldoende zogenaamde Burgerhulpverleners. Dit zijn wijkbewoners die na hun opleiding met zo’n AED kunnen werken en daarmee potentieel het leven kunnen reden van familie, wijkbewoners of andere bezoekers van de wijk die een hartstilstand krijgen.
Meer informatie over de opleiding tot Burgerhulpverlener vindt je in dit bericht

Direct al een tweede AED
Tijdens de bewonersbijeenkomst werd door een recent in de wijk komen wonen nieuwe wijkbewoonster gemeld dat zij de in haar particuliere bezit zijnde AED ook als openbaar toegankelijke AED in de wijk beschikbaar wil stellen.
Naast het exemplaar dat de wijkcommissie zal aanschaffen zijn er binnenkort dus al twee AED apparaten 24/7 in de wijk voor handen.
Vanwege de omvang van de wijk zou een derde AED wenselijk zijn. Een peiling onder de aanwezige wijkbewoners wees uit dat er veel interesse bestaat om aan de aanschaf van een derde apparaat bij te dragen.

Wanneer je die die avond aanwezig was en een en ander nog eens terug wil lezen, vindt je hier de presentatie.

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/flinke-opkomst-tijdens-bewonersbijeenkomst-wijkcommissie/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.