Gemeente reageert op brief wijkcommissie en op vragen uit de gemeenteraad

Naar aanleiding van de plannen om de bus uit de wijk te laten verdwijnen, heeft de wijkcommissie op 4 juni jongstleden een brief geschreven aan verkeerswethouder Jeroen Willem Klomps en contact opgenomen met diverse partijen in de gemeenteraad.

In die brief bieden we onder meer aan om namens de bewoners van Zandweg-Oostwaard betrokken te worden bij het bespreken van eventuele mogelijke alternatieven voor het voorliggende Vervoerplan, indien er onverhoopt toch een verandering in de lijnvoering, route of frequentie moet worden doorgevoerd.

Deze week ontvingen wij een reactie namens de wethouder.

In de reactie geeft de gemeente aan dat niet zij, maar de provincie verantwoordelijk is (“bevoegd gezag”) voor het openbaar vervoersplan en dat de gemeente hierbij “geen formele positie in het proces”heeft. De gemeente adviseert dan ook om op het vervoersplan te reageren “naar de vervoerder die een ieder oproept zijn mening te geven om zodoende goede voorstellen te maken en naar de provincie Utrecht die uiteindelijk moet beslissen.”

De gemeente geeft weliswaar aan dat hun analyse en reactie op het plan grotendeels overeen komt met die van ons, maar dat ze daarnaast “ook positieve elementen in de voorstellen” ziet (!?!)

Tot slot wordt in de reactie gemeld dat de wethouder namens het college de analyse en reactie op het plan namens de gemeente Stichtse Vecht “voor het voetlicht te brengen bij de contactmomenten die zij heeft met de provincie. Dat zal de komende weken zijn beslag krijgen.”

Onzeker dus waar dit toe zal leiden, zo taxeert de wijkcommissie de reactie van de gemeente.

Ronald van Liempdt
(foto:gem.Stichtse Vecht)

In de gemeenteraad zijn er namens zijn partij Lokaal Liberaal door mede-wijkbewoner en gemeenteraadslid van deze partij, Ronald van Liempdt, schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld.
De antwoorden namens de wethouder op de vragen van Van Liempdt kregen we ook deze week toegestuurd.

 •  
 •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/gemeente-reageert-op-brief-wijkcommissie-en-op-vragen-uit-de-gemeenteraad/

2 reacties

 1. D’66 Stichtse vecht heeft haar statenleden geinformeerd over de onrust en de gevolgen van de voorgenomen maatregel.
  – een sportvereniging met ca 1400 leden wordt afgesloten van ov.
  – de afstand van de woning van inwoners van Stichtse vecht neemt aanzienlijk toe
  – een opstapplaats aan de Sweseringseweg betekent oponthoud voor het uitgaande en inkomende verkeer
  – ontstaat een gevaarlijke situatie door de aanleg van een oversteekplaats om de bushalte te kunnen bereiken
  Er zijn vast andere mogelijkheden. D’66 Stichtse Vecht is betrokken.

 2. Hallo

  Ik woon al 25 jaar ad buitenweg en ervaar de bussen als een overlast!! Geluidsoverlast. Wakker worden door de bussen in de ochtend. Privacy aantasting omdat de bussen vlak langs ons keukenraam rijden. Ik denk dat de mensen die niet direct hiermee geconfronteerd worden gaan hier totaal aan voorbij.

  Een argument dat de hockey vereniging door het opheffen van lijn 5 onbereikbaar is lijkt mij een argument welke helemaal nergens over gaat. Uit ervaring worden de kinderen gebracht, gehaald of komen op de fiets.

  Kortom er wordt totaal voorbij gegaan aan bewoners die echt overlast ervaren van de door de wijk rijdende bus.

  En waarom de bus de komende 25 jaar eens laten rijden ad andere kant vd buitenweg? Ben benieuwd of er dan ook nog genoeh draagvlak is om de bus door een wijk te laten rijden

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.