Na turbulente week gaat Politiek Café Zandweg-Oostwaard toch ‘gewoon’ door

Dat was wel een erg  turbulente week in de politieke van Stichtse Vecht. Afgelopen vrijdagavond heeft wethouder Pieter de Groene tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad zijn ontslag ingediend. De Groene kwam tot dat besluit na een rapport over een onderzoek vanwege “de schijn van belangenverstrengeling”. 

De week begon toen De Groene’s partij (D66) besloot om niet deel te nemen aan de komende raadsverkiezing in Stichtse Vecht op 21 maart. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen vrijdag ontstond ook nog een scheuring binnen de partij van De Groene, waar het al langer intern rommelde met onder andere hun tweede wethouder die plots van de kandidatenlijst bleek te moeten verdwijnen.

de partijen in de raad waren vrijdagavond vrijwel unaniem in hun oordeel over dat dit voor de geloofwaardigheid van de politiek in Stichtse Vecht een heel slechte week was.

Politiek Café gaat ‘gewoon’ door
Vanwege deze situatie leek het er even op dat het Politiek Café in Zandweg-Oostwaard in gevaar zou kunnen komen. Maar gelukkig kunnen we melden dat nu de meeste rook in de politieke arena opgetrokken lijkt,  er bij alle deelnemende partijen behoefte bestaat om met een nieuw te kiezen gemeenteraad deze toch wel beschamende bladzijde om te slaan en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.
Woensdagavond 21 februari gaat het door de wijkcommissie georganiseerde Politiek Café in Zandweg-Oostwaard ‘gewoon’ door. Precies 4 weken vóór de verkiezingsdatum zullen de kandidaat raadsleden tijdens deze debatavond om de gunst van hun kiezers strijden.

Alle partijen nemen deel aan debatavond
Alle 12 politieke partijen die aan de verkiezing in Stichtse Vecht deelnemen, zijn die avond aanwezig. Onder hen dus ook de twee ‘nieuwkomers’ van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en de Libertarische Partij (LP).
Aan de hand van een aantal thema‘s en stellingen debatteren de vertegenwoordigers van de diverse partijen met elkaar en zullen ze hun standpunten en die van hun partij naar voren brengen.
Je kunt  tijdens deze avond dus voor jezelf bepalen wie jouw stem straks in de gemeenteraad van Stichtse Vecht moet gaan vertegenwoordigen.

Het Politiek Café in Zandweg-Oostwaard vindt plaats in de centrale ruimte van Palet Wereldkidz aan de Buitenweg (ingang via de speelplaats aan de achterzijde van het gebouw).
De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/na-turbulente-week-gaat-politiek-cafe-zandweg-oostwaard-toch-gewoon-door/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.