jan 12

PMD afvalcontainers bij wijkingang Buitenweg gaan ondergronds en capaciteit wordt vergroot

De afgelopen weken was het voor veel wijkbewoners een doorn in het oog en vooral ook voor de direct omwonenden was het geen fraai gezicht die overvolle bovengrondse PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons) containers bij de wijkingang aan de Buitenweg.
Vooral rondom het weekeinde puilden de containers uit en hingen er vaak plastic zakken aan of erger nog, lagen er los bij op de grond.

De wijkcommissie heeft hierover al vaker bij de gemeente aan de bel getrokken, maar met meer dan alleen het verhogen van de ophaalfrequentie was het probleem, dat voornamelijk rondom de weekeinden ontstond, niet opgelost.

Daar lijkt nu verandering in te gaan komen. Afgelopen week heeft de wethouder aan de gemeenteraad gemeld dat er o.a. voor onze wijk een oplossing voor dit probleem komt.

De twee bovengrondse containers voor PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons) worden vervangen door twee ondergrondse containers voor PMD met meer capaciteit.

De containers zullen als de omstandigheden dat toelaten nog deze maand worden geïnstalleerd.

Nu maar hopen dat de grotere capaciteit van de containers ook het probleem oplost, want anders hebben we straks twee containers met een berg er naast.

In de brief aan de gemeenteraad schrijft de wethouder dat er ook meer aandacht zal worden gegeven aan de maandelijkse inzameling van het PMD afval. In onze wijk is dat vast op de 3e donderdag van de maand. Het afval kan dan ‘s morgens vroeg op de kliko-verzamelplaatsen in de wijk worden neergelegd en wordt dan in de loop van de dag met een inzamelvoertuig opgehaald.

Wil je meer weten over de inzameling van afval in de wijk? Kijk dan op de app van mijnafvalwijzer.nl die je ook op je mobiele telefoon kunt installeren.

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/pmd-afvalcontainers-bij-wijkingang-buitenweg-gaan-ondergronds-en-capaciteit-wordt-vergroot/

Geef een reactie

Your email address will not be published.