Politiek Café in Zandweg Oostwaard: Opnieuw verkiezingsdebat met lokale politici Stichtse Vecht

De uitnodigingen zijn uit en inmiddels hebben bijna alle politieke partijen die in de gemeente Stichtse Vecht deelnemen aan de verkiezing voor de gemeenteraad op 21 maart 2018, hun lijsttrekkers aangemeld voor deelname aan het Politiek Café dat de wijkcommissie in navolging van 2010 en 2014 op woensdagavond 21 februari in Zandwg-Oostwaard organiseert. 

Debatteren over actuele thema’s in Stichtse Vecht die oook Zandweg-Oostwaard raken
In het Politiek Café wordt door kandidaat gemeenteraadsleden  gedebatteerd over tevoren aangegeven thema’s.
Hoewel de thema’s vrijwel allemaal directe raakvlakken hebben met de wijk Zandweg- Oostwaard, zullen de debatten over de ‘volle breedte’ van de gemeente Stichtse Vecht gevoerd kunnen worden. Daarmee is het voor elke deelnemende partij interessant om aan de debatten van dit Politiek Café deel te nemen.

Debatteren over eigen thema
Om partijen de kans te geven ook een debat te voeren over een van de speerpunten uit hun eigen verkiezingsprogramma, mogen zij vooraf ook een eigen debatthema opgeven. Als organisatie zullen we uit de ingezonden thema’s een selectie maken en op de avond zelf bekend maken over welk (meest aansprekende) ‘ingezonden’ thema die avond als vijfde thema gedebatteerd zal worden.

Actuele thema’s in Stichtse Vecht
Om de politieke partijen in staat te stellen zich goed voor te bereiden op de debatten zijn evenals de vorige keer een viertal debatthema’s voor het Politiek Café gekozen. Het vijfde debatthema wordt gekozen uit de door de deelnemende partijen zelf ingediende thema’s.

Tijdens het op 21 februari 2018 geplande Politiek Café zal kunnen worden gedebatteerd over de volgende thema’s:

  • Mobiliteit, bereikbaarheid en milieu-effecten
  • Duurzaamheid in Stichtse Vecht
  • De toekomst van gebiedsgericht werken
  • Stichtse Vecht, een groene gemeente?

Lijsttrekker of andere kandidaat raadsleden
Bij het debat over elk thema mogen partijen zelf bepalen of zij hun lijsttrekker of een kandidaat op de lijst die meer gespecialiseerd is in dat thema, het debat laten voeren. Voorwaarde is dat alle aan de debatten deelnemende politici als kandidaat op de kieslijst van hun partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 moeten staan.

Animo van partijen voor deelname bepalend voor doorgaan Politiek Café
Op basis van de respons die we van de uitgenodigde partijen ontvangen, zullen we  uiterlijk 30 januari a.s. het definitieve besluit nemen of het Politieke Café in Zandweg-Oostwaard voor de derde keer in successie doorgang kan vinden.
Via deze website publiceren we dus binnenkort nadere informatie over de definitieve thema’s en de verdere gang van zaken op 21 februari.

Lokale media ook uitgenodigd
De (lokale) media ontvangen een uitnodiging om de debatten te verslaan. Reden genoeg dus voor alle politieke partijen deel te nemen aan dit Politiek Café om zich zo in de aanloop naar de verkiezingen te profileren.

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/politiek-cafe-in-zandweg-oostwaard-opnieuw-verkiezingsdebat-met-lokale-politici-stichtse-vecht/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.