Vanaf 8 januari proef met tijdelijke “geslotenverklaring”van Cramerlaan tijdens schoolspits in de ochtend

De gemeente heeft op de signalen van bewoners, van ons als wijkcommissie Zandweg-Oostwaard en van de politie (wijkagent) over de verkeerssituatie op de Buitenweg/Cramerlaan tijdens het brengen van schoolkinderen in de ochtenduren, besloten tot het houden van een proef om tijdens de ‘ochtendspits’ de Cramerlaan gesloten te verklaren voor motorvoertuigen (op meer dan twee wielen), uitgezonderd voor aanwonenden.

De proef met de zogenaamde “geslotenverklaring” start op maandag 8 januari 2018 en zal vier maanden duren.

Met een wijkbericht zijn de bewoners van de nabijgelegen woningen door de gemeente hierover geïnformeerd en via een brief aan de ouders van de leerlingen zijn de ouders ingelicht over de proef.
Het verspreidingsgebied van het door de gemeente verspreide wijkbericht is: Buitenweg 260-353, Cramerlaan 2-24, Fahrheuslaan 2-56 en Croocklaan 2-87.

In het wijkbericht en in de brief aan de ouders geeft de gemeente aan dat ze niet alleen wil informeren en maar de omwonenden en de ouders ook wil betrekken over hoe de situatie met elkaar veiliger gemaakt kan worden.

Geslotenverklaring Buitenweg vanaf nummer 300
De gemeente is voornemens – en heeft dit besproken met de belanghebbenden, zoals de scholen – om op de Buitenweg vanaf huisnummer 300 een  “geslotenverklaring” in te stellen. Deze “geslotenverklaring” geldt op maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur – 08:30 uur voor motorvoertuigen (op meer dan twee wielen), uitgezonderd voor aanwonenden.
De gemeente geeft ook aan dit (tijdelijke) verbod zo spoedig mogelijk te willen instellen. Daarom is gekozen om begin januari volgend jaar te starten met een proef van vier maanden.
Onderstaande fotomontage geeft een indruk hoe de situatie er uit komt te zien.

Oproep aan ouders

De gemeente roept via de scholen de ouders op om hun kind(eren) zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te brengen. Om dit beter te faciliteren wordt het aantal fietsenrekken rond de scholen uitgebreid.
Voor de ouders die toch met de auto komen, zijn er diverse parkeermogelijkheden in de nabijheid van de scholen. De gemeente heeft vooruitlopend op dit besluit eerder ook al extra parkeervakken aangelegd op de Croocklaan. Op onderstaand kaartje zijn de parkeermogelijkheden weergegeven die binnen 200 meter van beide scholen liggen.

Vragen en opmerkingen
Als wijkcommissie stellen elke mening over dit voorgenomen besluit op prijs zodat we dit bij de evaluatie van de proef kunnen meenemen.
Graag ontvangen wij deze reacties per e-mail.

Vragen of opmerkingen aan het adres van de gemeente kun je richten aan: de heer Arens via telefoonnummer 0346-254319 of via e-mail 

 

 

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/vanaf-8-januari-proef-met-tijdelijke-geslotenverklaringvan-cramerlaan-tijdens-schoolspits-in-de-ochtend/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.