Zes bewonersorganisaties werken samen in “Buren van de Zuilense Ring”

Zes bewonersorganisaties in Maarssen, waaronder ook de wijkcommissie Zandweg-Oostwaard, hebben hun krachten gebundeld in Buren van de Zuilense Ring. Directe aanleiding voor dit initiatief zijn de plannen van de gemeente Utrecht om de NRU – het Utrechtse deel van de provinciale weg N230, waarvan de Zuilense Ring ook deel uit maakt – te gaan vernieuwen.

Met de vernieuwing wil de gemeente Utrecht het verkeer op de doorgaande route van de A27 naar de A2 beter laten doorstromen en via die weg ook het verkeer in- en uit de stad beter kunnen afwikkelen. In de plannen verdwijnen de huidige verkeerspleinen en de verkeerslichten en in plaats daarvan komen ongelijkvloerse kruisingen. De gemeente Utrecht heeft hiervoor een budget van Rijk en provincie beschikbaar waarvoor op dit moment één tunnel en twee fly-overs kunnen worden aangelegd. De tunnel is gepland bij het Robert Kochplein en de fly-overs bij het Henri Dunantplein en het Ghandiplein.

Bewoners in Overvecht willen geen fly-overs, maar in plaats van alle drie de huidige verkeerspleinen een tunnel. Dit voorjaar hebben ze met succes bepleit dat de gemeente op zoek moet naar aanvullend budget om die tunnels te financieren.
Of de gemeente daarin slaagt is dus nog allerminst zeker.
Hoe dan ook zal de betere doorstroming op het Utrechtse deel van de N230 zal een toename van het verkeer tot gevolg hebben, ook op de Zuilense Ring. Prognoses spreken van een verdubbeling van het verkeer in de komende jaren en daarmee tot een forse toename van de overlast voor de bewoners van de wijken langs de weg.

Binnen het samenwerkingsverband Buren van de Zuilense Ring willen de zes Maarssense (Zandweg-Oostwaard, Op Buuren, Oud Zuilen, Maarseveen-Molenpolder, Boomstede en Bloemstede, de belangen van de bewoners uit hun wijken behartigen waar het gaat om de effecten van de toename van het verkeer op de Zuilense Ring.
Zij zullen daarom de komende tijd steeds vaker gezamenlijk als Buren van de Zuilense Ring naar buiten treden. In eerste instantie richten zij zich tot het gemeentebestuur van Stichtse Vecht, maar daarnaast ook tot de Provincie Utrecht, die als beheerder van de N230 verantwoordelijk is voor de weg.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Buren van de Zuilense Ring.

Voor informatie over de plannen van de gemeente Utrecht over de vernieuwing van de Noordelijke Randweg (NRU) kun je terecht op de gemeentelijke website

  •  
  •  

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.zandweg-oostwaard.nl/zes-bewonersorganisaties-werken-samen-in-buren-van-de-zuilense-ring/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.