(Herhalings)cursus AED-bedienaar.

Een automatische externe defibrillator of hartstarter is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Indien de hartstilstand het gevolg is van bepaalde levensbedreigende ritmestoornissen kan een elektrische schok van een AED het gestoorde hartritme doen stoppen.

In onze wijk zijn een aantal van deze openbare AED’s beschikbaar gesteld. Alarmering gebeurd ook middels gebruik van de app van ‘Hartslagnu’.

Nu de coronabeperkingen vrijwel zijn opgeheven, kan er weer gestart worden met (herhalings)cursussen. Opgeleide AED-docenten (vaak zelf werkzaam op de ambulancedienst) leiden u in ongeveer anderhalf uur op tot AED-bedienaar. Samen met een aantal mede wijkbewoners (max. 6 per avond), wordt u in obs ’t Palet onder het genot van een kopje koffie of thee bijgepraat over het gebruik van deze apparatuur. De kosten voor de cursus bedragen €37,50 voor een herhalingscursus en €42,50 voor een starterscursus (na gebruik van de kortingscode). Deze kosten worden veelal door uw zorgverzekeraar vergoed. (check hiervoor uw polisvoorwaarden)

Ook wijkbewoners die nog niet eerder een opleiding hebben gevolgd kunnen zich opgeven. U wordt dan in één avond opgeleid.

Cursusavonden zijn*:
Donderdagavond 14-10-2021, 19-20.30 uur (vol)
Dinsdagavond 9-11-2021, 19-20.30 uur (alleen herhaling) (bijna vol)
Dinsdagavond 9-11-2021, 20.30-22.30 uur (starterscursus) (LET OP! Afwijkende tijd!)
Vrijdagavond 26-11-2021 10.-20.30 uur (alleen herhalingscursus)

*bij voldoende animo kunnen er aanvullende cursusdata worden gepland.

Klik hier voor aanmelding!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/veiligheid/herhalingscursus-aed-bedienaar-2/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.