Werkzaamheden bushaltes Sweserengseweg lopen uit

Afgelopen 22 november is de gemeente op de Sweserengseweg gestart met de aanleg van 2 nieuwe bushaltes.
Door de vele regen van de afgelopen tijd loopt het werk vertraging op. De werkzaamheden aan de busbaan in westelijke richting (richting Utrecht) zullen voor de kerstvakantie afgerond worden. De aannemer start hierna pas volgend jaar (op 25 januari 2022) met de ’tweede fase’ van de werkzaamheden aan de tegenoverliggende busbaan.
De gemeente verwacht dat het werk dat aan de busbaan in westelijke richting uitgevoerd moet worden, onder voorbehoud van de weersomstandigheden eind februari 2022 zal zijn afgerond.

Extra reistijd van 25 januari – eind februari

Verkeer op de Sweserengseweg moet dus tussen 25 januari en eind februari 2022 opnieuw rekening houden met wat extra reistijd. Eind februari zijn de werkzaamheden, als de weersomstandigheden meezitten, afgerond. De bushaltes, de busbanen en de extra beveiligde oversteekplaats zijn dan aangelegd.
De fietsbeugels die in de nabijheid van de bushaltes worden geplaatst, zullen vanwege de lange(re) levertijden pas in maart worden geplaatst.

Tijdens de kerstvakantie geen oponthoud

Tussen 27 december en 25 januari wordt er niet aan de weg gewerkt. In die periode is de weg normaal berijdbaar zonder oponthoud door werkzaamheden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/algemeen/werkzaamheden-bushaltes-sweserengseweg-lopen-uit/

1 reactie

    • Antje op maart 15, 2022 om 14:53
    • Reageer

    Toen we hier kwamen wohnen, was er nog elk kwartier een bus naar Utrecht centrum en de Uithof. Een belangrijke reden omgezet buurt te kiezen, voor ons, maar ook als onze kinderen zouden gaan studeren. In de tussentijd is het echter steeds lastiger geworden in Z-O en straks helemaal geen OV meer in de wijk. Blijft dus alleen de auto als optie. Slechte keuze van de gemeente en erg jammer voor de buurt 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.