Geen vuurwerkschade meer aan ons kunstgrasveld!

Rond de jaarwisseling afgelopen jaar werd het kunstgrasveld op het speelplein aan de Cramerlaan beschadigd door afgestoken vuurwerk.
Erg jammer en een flinke schadepost voor de reparatie.

Als wijkcommissie hebben we overlegd met de gemeente om dit jaar het speelplein tot officieel vuurwerkvrij gebied te laten verklaren, zodat de handhaving (politie en/of de BOA’s van de gemeente) tegen eventuele overtredingen zou kunnen optreden. Helaas bleek dat (nog) geen haalbare oplossing vanwege de regelgeving rondom officiële vuurwerkverbod-gebieden.

Bewonersinitiatief vuurwerkvrije zone
Wel bleek het mogelijk om een ‘light’-versie van een vuurwerkvrije zone in te richten. De gemeente heeft met de handhaving afspraken gemaakt dat er in zo’n gebied toch wordt opgetreden indien bewoners een vuurwerk-overtreding signaleren.
Het leek ons een goed alternatief voor de situatie van het kunstgrasveld op het speelplein.
In de periode van 15 december tot en met 12 januari zal het gebied van het speelplein een vuurwerkvrije zone zijn. Rondom het plein worden borden geplaatst.

Uw medewerking
We vragen u als bewoner rondom het speelplein in de genoemde periode alert te zijn en bij constatering van een overtreding een melding te doen.
Dat kan via het nummer 0900 -8844 (het landelijke servicenummer van de politie).
Met dit nummer kunt u de meldkamer bellen voor al uw niet-spoedeisende vragen of problemen en dus ook voor de melding van vuurwerkoverlast op of om het speelplein. Is er wel spoed geboden, omdat u bijvoorbeeld een verdachte situatie ziet of omdat de overlast van het vuurwerk op het speelplein echt uit de hand dreigt te lopen, bel dan met het alarmnummer 112.

Wij danken u alvast voor de medewerking en hopen dat de maatregel gaat helpen om schade aan het kunstgrasveld te voorkomen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/geen-vuurwerkschade-meer-aan-ons-kunstgrasveld/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.