Gemeente plaatst extra PMD verzamelcontainers aan de Buitenweg

Vlak voor Hemelvaartsdag werden er aan de Buitenweg in onze wijk een aantal ondergrondse verzamel containers voor PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankkartons) afgeleverd.
Dit leidde tot grote consternatie bij de omwonenden, want niemand bleek er van op de hoogte te zijn wat er mee ging gebeuren.
Bij de gemeente was op dat moment niemand bereikbaar die uitsluitsel zou kunnen geven.
Pas afgelopen maandag kon de gemeente worden bereikt en werd duidelijk dat het hier om een niet tevoren met de omwonenden gecommuniceerde actie bleek te gaan.
Vandaag stuurde de gemeente hierover het volgende bericht:

Beste bewoner(s) van de Buitenweg,
Een aantal bewoners van de Buitenweg zijn echter geen voorstander van extra containers op de locaties waar wij ze gepland hadden. Hier willen we naar luisteren. Er stonden 5 containers gepland, maar dit brengen we terug naar 2. Deze 2 containers komen ter hoogte van Buitenweg 72 achter de haag, bij de kliko-opstelplaats en worden woensdagmiddag 27 mei geplaatst. Deze containers zijn voornamelijk bedoeld voor de hoogbouw, aangezien deze bewoners geen PMD kliko ontvangen op het moment dat het project omgekeerd inzamelen uitgerold wordt in Maarssen (hier kunt u over lezen op www.stichtsevecht.nl/omgekeerdinzamelen). De parkeerverboden en materialen die niet worden gebruikt worden z.s.m. weggehaald.

Zodra we omgekeerd inzamelen invoeren in Maarssen, worden de bewoners hier uitvoerig bij betrokken en over geïnformeerd. Dat kan, omdat we precies weten welke adressen er op welke ondergrondse restafvalcontainer aangesloten zit. Maar deze PMD-containers waren bedoeld als zogeheten ‘wijkcontainers’, bedoeld voor de hele wijk. Daarom hebben wij u hier geen brief over gestuurd. Dit zullen wij in het vervolg wel doen.

Met vriendelijke groet,

Roelof Verbaas
Projectmedewerker Omgekeerd inzamelen

roelof.verbaas@stichtsevecht.nl
Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen
Postbus 1212, 3600 BE Maarssen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/gemeente-plaatst-extra-pmd-verzamelcontainers-aan-de-buitenweg/

1 reactie

    • A. Goes op mei 26, 2020 om 15:59
    • Reageer

    Behalve de 5 genoemde staat er ook een kliko ter hoogte van Buitenweg nr. 200

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.