Wijkcommissie stuurt brief aan wethouder over U-OV plan


Naar aanleiding van de reacties die de wijkcommissie heeft ontvangen van wijkbewoners over de plannen om de bus uit de wijk te laten verdwijnen, heeft de wijkcommissie contact opgenomen met diverse partijen in de gemeenteraad. Daaruit bleek dat vrijwel alle partijen de kritiek over de plannen van U-OV delen.

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag 3 juni heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin wethouder verkeer, Jeroen Willem Klomps wordt aangespoord om te zorgen dat de kwaliteit van het openbaar vervoer in Maarssen minimaal gehandhaafd blijft en de wijzigingen in de lijnvoering worden tegengehouden.

Wethouder Klomps zegde maandagavond in de gemeenteraad toe dat hij zich zal inspannen om het plan voor het verdwijnen van de bushaltes van tafel te krijgen, of zoals hij zei: “Ik ga mij namens het College van BenW en met brede steun van de gemeenteraad, hard maken tegen de plannen voor het vervallen van de bushaltes.”

Als wijkcommissie hebben we besloten wethouder Klomps ook nog een brief te schrijven. In die brief bieden we aan om namens de bewoners van Zandweg-Oostwaard betrokken te worden bij het bespreken van eventuele mogelijke alternatieven voor het voorliggende Vervoerplan, indien er onverhoopt toch een verandering in de lijnvoering, route of frequentie moet worden doorgevoerd.

Verder hebben we aangegeven dat wij de bewoners van Zandweg-Oostwaard actief zullen oproepen om via de enquête hun ongenoegen te uiten over de voorgestelde plannen.

We hopen dat de brief zal bijdragen om de plannen zoals die nu worden voorgesteld, snel van tafel gaan.

Debrief aan wethouder Klomps kun je hier downloaden.
De motie die in de gemeenteraad is aangenomen kun je hier downloaden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/wijkcommissie-stuurt-brief-aan-wethouder-over-u-ov-plan/

1 reactie

  • L. van den Heuvel op februari 20, 2020 om 11:27
  • Reageer

  Nog een reactie op de bus route lijn 12 (was 5).
  Het is zo dat deze lijn 12 een andere route loopt dan lijn 5.
  Deze gaat niet meer via het Vredenburg (halte Jacobstraat) naar het busstation aan de Jaarbeurszijde. Dus via Hoog Catharijne) naar het Vredenburg.
  Zeker voor de ouderen en niet goed meer te been zijnde bewoners in Maarssen dorp is het niet meer mogelijk om rechtstreeks in de binnenstad te komen.
  Er moet altijd worden overgestapt worden in zuilen. (lijn27).
  Zeker geen pretje in de wintermaanden.
  Wie zijn dat toch die dat verzinnen ?
  Dan ook nog Lijn 120 via de zelfde route door het dorp te laten rijden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.