Zondagmiddag 14 juli ‘andere’ sporten op het Cramerplein

Deze zomer ligt het kunstgrasveld op het speelplein aan de Cramerlaan in Zandweg-Oostwaard er al weer drie jaar. Na een geslaagde crowdfunding actie onder leiding van de wijkcommissie en met financiële steun van de gemeente werd het ‘gras’veld op het plein vervangen door een echt kunstgrasveld en kon het aan het einde van de zomer van 2016 in gebruik genomen worden. Sindsdien maken wijkbewoners, de scholen en de BSO’s vrijwel dagelijks met veel plezier gebruik van het veld.

Bij de ingebruikname beloofde de wijkcommissie regelmatig een activiteit op het speelplein en het kunstgrasveld te organiseren. Dit keer heeft de wijkcommissie daarvoor de handen ineen geslagen met de Young Leadersz van Jeugd-Punt. Dat heeft er toe geleid dat op zondagmiddag 14 juli er een sportmiddag voor de jeugd en jongeren zal plaatsvinden. Een sportmiddag met ‘andere’ sporten.

Young Leaderz
Young Leaderz zijn jongeren die begin dit jaar via jongerenwerk Jeugd-Punt een training hebben gevolgd van 10 trainingsbijeenkomsten waarin ze tools aangereikt hebben gekregen waarmee ze geleerd hebben om op een goede manier activiteiten te organiseren.Om het geleerde in de praktijk te brengen helpen ze deze zomer mee om een sportmiddag in Zandweg-Oostwaard te organiseren.

‘Andere’ sporten
Natuurlijk wordt er op het kunstgrasveld door het hele jaar gevoetbald en gehockeyd. Maar het plein en het veld lenen zich ook prima voor andere sporten Zo kunnen de deelnemers op zondagmiddag 14 juli deelnemen aan o.a. Bossaball, dartvoetbal en basketbal. Bossball is een spectaculaire sport die je wellicht nog niet kent en daarom is er ook een demonstratieteam uitgenodigd die je laat zien hoe leuk die sport is!
Aan de jongste jeugd is ook gedacht. Speciaal voor hen is er een springkussen en een kleine stormbaan waarop ze zich (onder toezicht van hun ouders!) die middag uit kunnen leven!

Gratis sportbidon voor de deelnemers
Vlak voor de zomervakantie rekenen we natuurlijk op lekker warm weer en daarom is er voor de eerste 250 deelnemers een gratis sportbidon beschikbaar. Die bidon kunnen ze tijdens het sporten vullen met vers leidingwater uit het watertappunt op het plein.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/zondagmiddag-14-juli-andere-sporten-op-het-cramerplein/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.