Centrale speelplekken in de wijk vanaf januari 2023 Rookvrij

Onder het motto dat in Stichtse Vecht kinderen graag het goede voorbeeld wordt gegeven, heeft de gemeente het initiatief genomen om vanaf januari 2023 de stap te zetten naar rookvrije (centrale) speelplekken.
Een centrale speelplek is een speelplaats voor kinderen van alle leeftijden
In onze wijk zijn dat dus:

  • het speelplein met het kunstgrasveld aan de Cramerlaan
  • de speellocatie in de Hondiusstraat
  • de ‘Kikkerspeelplaats” bij de apartementen aan de Buitenweg
  • de speellocatie tussen IJsvogel en Ticheloven

Met deze rookvrije speelplekken worden kinderen beschermd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Door rookvrije speelplaatsen wil de gemeente Stichtse Vecht kinderen een gezonde en veilige speelomgeving bieden.

Als wijkcommissie bevelen we aan dat rokers ook bij de andere speelplekken in de wijk uit het zicht en buiten het terrein van de speelplek roken.

Een rookvrije speelplaats draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplaats geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen.

Vanaf januari 2023 zijn dus de centrale speelplekken rookvrij.
Dat je te maken hebt met een rookvrije speelplek kun je straks zien aan de blauwe rookvrij tegel bij de speelplek in jouw buurt. Iedereen is en blijft welkom op deze speelplek, ook rokers! Wel vragen we rokers om uit het zicht en buiten het spelterrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. Het terrein van de speelplek is dus rookvrij.
We rekenen op uw medewerking om samen met gemeente Stichtse Vecht te zorgen voor een gezonde en veilige speelomgeving.

Voor vragen kun je terecht bij Gemeente Stichtse Vecht. (Algemeen telefoonnummer: 14 0346. (Vooraf 0346 intoetsen is niet nodig) of via e-mail: info@stichtsevecht.nl)
Lees meer over rookvrij spelen op www.rookvrijegeneratie.nl/spelen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/algemeen/centrale-speelplekken-in-de-wijk-vanaf-januari-2023-rookvrij/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.