Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat gaat? Zijn het vooral fietsers, auto’s of ook zwaarder verkeer? Is dat eigenlijk veel of weinig? Laat jouw raam meetellen met TELRAAM! Je helpt mee met verkeerstellingen en maakt deel uit van een fijnmazig netwerk van 300 lokale verkeerstellers in de provincie Utrecht.

Wat is TELRAAM?

Met TELRAAM helpen inwoners eenvoudig om verkeerstellingen te doen, in wijken, straten en buurten. Via TELRAAM krijg je beschikking over een verkeersteller (het Telraam), die je eenvoudig plaatst op een raam met uitzicht op de straat. Het Telraam geeft automatisch tellingen door van fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtauto’s. Zo krijg je inzicht in het verkeer in jouw straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard auto’s er rijden. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net.

Waarom bestaat TELRAAM?

Juist over straten in woonwijken en buurten is nog maar weinig verkeersinformatie beschikbaar. Daar kun jij iets aan doen! Telraam geeft inzicht in het verkeer in jouw straat aan de hand van objectief cijfermateriaal. Via het dataplatform heb je de mogelijkheid om zelf analyses te doen of bijvoorbeeld een straatprofiel te maken. De data kunnen ook worden gebruikt door overheden, om bijvoorbeeld onderzoek te doen of beleid te maken!

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn nog eens 100 Telramen beschikbaar. Je hebt een geschikt raam nodig om te tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping (niet begane grond), met volledig en vrij zicht op de weg, zonder hinder van bomen, struiken of lantaarnpalen. Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 15 mei. Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar!

Zo doe je mee

Enthousiast geworden? Meld je dan aan als verkeersteller! Op de website lees je alles over de voorwaarden, de aanmeldprocedure en wat je verder te wachten staat als je meedoet. Kijk op:
www.samenmetenutrecht. nl/telraam

TELRAAM is één van de projecten van Samen Meten Utrecht. Kijk op de website. voor meer informatie over dit initiatief. Als je geïnteresseerd bent in wat er nog meer gebeurt binnen Samen Meten Utrecht, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/bewoners-gezocht-voor-verkeerstelling-in-eigen-straat/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.