Zandweg Oostwaard is een evenement rijker

Samen zwerfafval rapen!

Onder het motto “Een schone wijk woont tenslotte fijner!”, heeft een groepje wijkbewoners afgelopen november het initiatief genomen en voor de eerste keer zwerfafval (met name het plastic afval) in de wijk op te ruimen. Helaas blijkt er in de wijk best veel zwerfafval te liggen in bosjes en bij speeltuinen en dat is niet alleen plastic afval.

Veel nat vuurwerk afval

Inmiddels is de groep wijkbewoners al een tweede keer door de wijk getrokken om het straatbeeld weer wat schoner te maken. De eerste keer was de oogst 8 kilo en de tweede keer (kort na de jaarwisseling) werd 33 kilo opgehaald, waaronder heel veel nat vuurwerk afval.

De deelnemende wijkbewoners worden door de firma Verheij Integraal Zorg voorzien van materialen (prikkers, handschoenen en plastic zakken).

Door het resultaat en vanwege het enthousiasme onder de deelnemers is besloten dit initiatief voortaan iedere oneven maand te herhalen.


Op de eerste *) zaterdag van de oneven maanden start de groep om 10.00 uur met het opruimen van plastic (en ander) zwerfvuil.
De groep verzamelt elke keer op de Buitenweg 291 en gaat van daaruit door de wijk. Na afloop is er rond 11.00 uur gelegenheid om samen nog een kopje koffie te drinken.
Wil je er ook een keer bij zijn, zet dan de data in je agenda.
*) datum kan ook afwijken. Juiste datum wordt via de bekende (social) media gecommuniceerd.

Doe je ook mee?
Wanneer: 1e zaterdag van de oneven maand van 10 tot 11 uur
Waar verzamelen: om 10.00 uur bij Buitenweg 291
Eerstvolgende keer: zaterdag 14 maart (éénmalig afwijkende datum)

Voor volgende data houdt je de aankondigingen in de gaten via deze website en ook op Nextdoor.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/zandweg-oostwaard-is-een-evenement-rijker/

1 reactie

  1. Mooi initiatief.
    Sinds medio vorig jaar heb ik ook het materiaal (handschoenen, zakken en grijper) aangevraagd en loop ik wekelijks een door mij “geadopteerd” stuk in onze wijk Zandweg Oostwaard om zwerfvuil te rapen. Dit stuk betreft de Sweserengseweg (van stoplicht tot stoplicht) en de twee uitvalswegen naar de Zuilensering. Elke twee weken heb ik een grijze container vol met zwerfafval.
    “Voordeel” van de Corona crisis is dat er veel minder zwerfafval ligt dan daarvoor.
    Met een groet, Marcel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.