Speeltuin Park Vechtenstein wordt opgeknapt

Speeltuin park Vechtenstein foto: Ron Noordenbos

De gemeente is van plan om nog dit jaar de speeltuin in park Vechtenstein op te knappen en opnieuw in te richten.
Voor deze herinrichting heeft de gemeente onlangs een eerste gesprek gehad met belanghebbenden zoals de Kinderboerderij Vechtstede en de wijkcommissie van Zandweg-Oostwaard en enkele belangstellende omwonenden.

Enquête

Samen met de gemeente willen we een bredere groep omwonenden bij de plannen voor de herinrichting betrekken. Dat gaan we doen door middel van een zogenaamde Digitale Raadpleging (enquête).

Elders in de gemeente zijn al goede ervaringen opgedaan met deze vorm van raadpleging en daarom willen we ook op deze manier met elkaar in gesprek komen voor de speeltuin in het park Vechtenstein.

Door het invullen van een digitale vragenlijst kunnen jullie tips en ideeën doorgeven. Je kunt die vragenlijst ook samen met je kind(eren) invullen. Wanneer zo veel mogelijk bewoners dat doen ontstaat er een goed beeld over de wensen en ideeën voor de herinrichting van de speel locatie.

Doelgroep voor de speeltuin

De speeltuin ligt direct voor de ingang van de Kinderboerderij Vechtstede en is bedoeld voor de jeugd tot 18 jaar. Voor de allerkleinste jeugd is op het terrein van de kinderboerderij voldoende speelgelegenheid om onder toezicht van ouders of begeleiders veilig te spelen. Bij de herinrichting van de speeltuin in het park zou dus de aandacht vooral gericht moeten zijn op de jeugd in de leeftijd van 5 tot 18 jaar.

Informatie over de herinrichting in wijkbericht

De gemeente heeft in de nabijheid van het park Vechtenstein huis aan huis een zogenaamd Wijkbericht bezorgd. Hierin wordt informatie gegeven over onder andere de aanpak van de herinrichting en de digitale raadpleging (enquête). Dit wijkbericht kun je hier downloaden.

Invullen digitale vragenlijst

Zoals gezegd is het van belang dat zoveel mogelijk bewoners de digitale vragenlijst invullen. Kinderen kunnen daarnaast ook een tekening of foto met ideeën uploaden.

De vragen in de vragenlijst gaan onder meer over wat jij en/of jouw kind(eren) belangrijk vindt/vinden in de speeltuin. Of je misschien straks mee wil helpen om leuke dingen te organiseren in de speeltuin of misschien wel zou willen helpen bij het beheer van de speeltuin .
Met de antwoorden uit de vragenlijst gaat de gemeente dan een plan maken voor de herinrichting. Dat plan wordt dan nog vóór de zomervakantie via onder andere deze website gepresenteerd.

Je kunt de digitale vragenlijst invullen van 29 april t/m 18 mei 2024.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

Planning voor de herinrichtring

  • Voor 18 mei 2024: Invullen digitale vragenlijst door omwonenden Park Vechtenstein
  • 18 mei – eind juni 2024: Gemeente maakt plan met de antwoorden uit de vragenlijst
  • Juli 2024: Ontwerp speeltuin bekend
  • September 2024: Werkzaamheden aan speeltuin
  • Najaar 2024: Speeltuin klaar (naar verwachting)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/algemeen/speeltuin-park-vechtenstein-wordt-opgeknapt/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.