Zorgen over toenemende verkeersdruk op de Sweserengseweg

Toenemende verkeersdruk op de Sweserengseweg

Omwonenden in onze wijk langs de Sweserengseweg ervaren al jaren dat het verkeer op de weg steeds verder toeneemt.
Door de plannen van de gemeente voor de uitbreiding van de wijk Zogwetering op de locatie van het huidige afvalscheidingsstation op de Diependaalsedijk en de woningbouw op de zogenaamde ‘inbreilocaties’ (dat zijn nieuwbouwprojecten binnen bestaande (stads)bebouwing) in Maarssen Dorp, zoals o.a. de Daalse Hoek en de Kuyperstraat, zullen er voor zorgen dat het verkeer van en naar het dorp over de Sweserengseweg alleen nog verder zal toenemen.

Enkele bewoners in het deel van onze wijk dat grenst aan de Sweserengseweg , hebben de wijkcommissie benadert om samen met hen de gemeente te attenderen op de effecten van dit toenemende verkeer op hun leefomgeving. Daartoe wordt nu via eerst via een enquête onder de wijkbewoners in het gebied gepeild naar hoe zij deze problematiek ervaren.

Via een oproep zijn deze bewoners onlangs uitgenodigd om door het invullen van deze enquête hun mening en ervaring te delen. Om een goed beeld te krijgen over hoe juist die specifieke groep bewoners in het deel van onze wijk deze problematiek ervaren, is de enquête alleen toegankelijk via het wachtwoord dat aan hen is verstrekt in de uitnodiging die zij op hun woonadres hebben ontvangen.
Aan de hand van de resultaten wordt dan gekeken hoe een vervolgactie richting de gemeente vorm gegeven kan worden.

We zullen de resultaten van de enquête overigens ook later via deze website bekend maken.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.zandweg-oostwaard.nl/uncategorized/zorgen-over-toenemende-verkeersdruk-op-de-sweserengseweg/

1 reactie

    • Dick van Leeuwen op maart 17, 2023 om 17:41
    • Reageer

    De link van naar de enquette lijkt niet te werken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.